Schermafbeelding-2024-05-01-100204.png
Onder een uitgestrekte Australische hemel, waar de zon haar warme gloed werpt op het dorre land en de eindeloze horizon lonkt naar avontuur begint onze epische roadtrip. Vanuit Darwin, waar de tropische jungle langzaam overgaat in de droge woestijn, rijden we door de eindeloze uitgestrektheid van het binnenland naar het hart van Australië; de majestueuze Uluru. We reizen langs afgelegen gehuchten zoals Camooweal en historische outback-steden zoals Longreach, waar het erfgoed van het Australische bushleven tot leven komt en we de vriendelijke gastvrijheid van de lokale bevolking ervaren. Naarmate we verder naar het oosten trekken, worden we opgenomen in de groene velden van landbouwgrond. Langs de weg zullen we de verhalen horen van de pioniers die dit land hebben gevormd en de vindingrijkheid bewonderen waarmee ze hebben overleefd in deze uitdagende omgeving. Uiteindelijk zullen we onze bestemming bereiken: de bruisende metropool Sydney, waar we het nieuwe jaar tegemoet rijden. Hier zullen we terugkijken op onze reis door het hart van Australië, vol herinneringen aan diversiteit van landschappen en ontmoetingen met fascinerende mensen.
Zondag 15/16 december 2024
We vliegen vanaf Amsterdam naar Darwin NT. 
We zullen een tussenstop hebben in Azië voor we doorvliegen naar Australië.

Dinsdag 17 dec. (22 km)
Aankomst in Australië. Nadat we de koffers van de band hebben gepakt en onze gereserveerde
auto’s hebben opgehaald gaan we voor onze eerste 
Australische maaltijd. 
Dan rijden naar onze 1e overnachting.

Woensdag 18 dec. (263 km). 
Darwin is misschien wel het meest bekend om de krokodillen. 
We gaan de Adelaide Rivier op om deze zout water giganten te zien.

Australische overnachtingsplekken bieden bijna nooit een ontbijt. Het ontbijt is als het Engelse ontbijt met spek, bonen en eieren.

Een eenvoudig ontbijt kost plm. 
€ 7,50 euro, een uitgebreid ontbijt het dubbele.

Om de reissom niet onnodig te verhogen kun je ervoor kiezen zelf het eten te betalen. Kies je voor gemak, dan zit het in de reissom.
Road-Trip.png
Donderdag 19 dec. (364 km). 
De totale afstand tussen Darwin en Alice Springs is 1496 km. Vandaag passeren we geïrrigeerde akkers waar meloenen en katoen verbouwd worden alsook vleeskoeien. 
In Katherine zijn thermale bronnen waarin gezwommen kan worden. Het water is er 33 graden!

Vrijdag 20 dec. (399 km)
Er zijn diverse historische punten over deze weg die 150 jaar geleden werd aangelegd. Ze zijn het waard om letterlijk even bij stil te staan. Hierdoor kunnen we ook weer even de benen kunnen strekken en tijd nemen voor een versnapering.

Zaterdag 21 dec. (508 km)
De landschappen variëren van uitgestrekte woestijnvlaktes tot groene oases. We komen vandaag langs historische plekken als de Devil’s Marbles. De grote granieten rotsblokken zijn herkenbare symbolen van de Australische outback. 
Langs de route zijn er zogenaamde Roadhouses. Dat zijn tankstations voor zowel ons vervoer als voor onszelf. We zullen op deze plekken stoppen voor een koffie/thee of lunch. 
We passeren het hoogste punt van de Stuart Highway vanaf ons vertrek in Darwin alvorens we Alice Springs inrijden. We zullen hier twee nachten verblijven. 

Zondag 22 dec. 
Vandaag is een keuzedag; blijf je graag in Alice Springs of ga je mee naar Ayers Rock ofwel Uluru. De meest iconische rotsformatie in het hart van Australië. u we zó kortbij zijn, kunnen er nog wel 936 kilometers bij om dit te zien. 
We rijden deze dag erheen en terug.
Als je ervoor kiest in Alice Spring te blijven zijn er diverse 
mogelijkheden om de dag te vullen zoals het beklimmen van 
de Anzac heuvel voor een panoramisch uitzicht. 

Bezoek het Araluen kunstmuseum of verwonder je over de schutkleuren van de reptielen die in Australië voorkomen. 
Uluru.png
Kia.png
We reizen met een Kia Carnival 8-persoons- minibus. Met zes personen en bagage is het comfortabel. Voor de veiligheid van springende kangoeroes reizen we zo min mogelijk in de avond/donker.

Wil jij ook rijden in Australië? Geef dit dan op het opgaveformulier aan.
Outback.png
Maandag 23 dec. (508 km)
We kunnen alleen verder door eerst terug te reizen naar Tennant Creek. Daar bezoeken we een (goud)mijn- en historische museum waar een mineralen collectie te bewonderen is.

Dinsdag 24 dec. (471 km). 
Deze dag is er het minste te zien langs de route van de hele reis. We zullen daarom al in de middag arriveren op onze volgende overnachtingslocatie. Dat is juist mooi want we zijn dan in het Camooweal National Park waar vogelspotters graag komen. Australië heeft veel exotisch gekleurde vogels zoals de Australische Koningsparkiet, regenboog lori’s, kookaburra’s etc. 
Vogel.png
tractor.png
Woensdag 25 dec. (493 km)
Was de weg naar Alice Springs 1496 km, dan rijden we vanaf Warumungu NT 1984 kilometer tot Roma QLD op de A2 van Australië. Deze historische route komt voort uit de tijd dat er ertsen werden gevonden. Het woestijnachtige midden van Australië is nog grotendeels onontgonnen. Er worden nog steeds nieuwe mijnen gestart. 
Vandaag komen we door kleine, maar gezellige levendige plaatsen als Mount Isa, Cloncurry en McKinlay.  De oorsprong van de Flying Doctors is in deze regio en we bezoeken het museum. 

Donderdag 26 dec. (343 km). 
De levendigheid zorgt ervoor dat we een keuze maken uit het aanbod wat er te zien en doen is. We zouden hier maar zo een paar dagen kunnen verblijven om mee de outback in te gaan voor een tocht met een koets, de rivier te bevaren of mee te gaan als veedrijver. Wij kiezen o.a. voor een historische tour met gids door het plaatsje en een museum met historisch transport. 
Vrijdag 27 dec. (433 km). 
Vandaag zijn er interessante plekken om voor te stoppen zoals de ‘Machinery Mile’. Een verzameling voertuigen, landbouwwerktuigen en gereedschappen uit eerdere tijden. Alsook de wol historie in Blackall is van groot belang geweest 

Zaterdag 28 dec. (391 km)
Op onze route passeren we Roma waar we een paar Australische iconen treffen. De Roma Saleyards
bekend als de grootste veemarkten van het land. De Big Rig, een museum gewijd aan eerste olie- en gasboringen van de geschiedenis van Australië. Blikvanger is de Grote Flessenboom, een symbool van veerkracht met een imposante omvang en leeftijd. Tot en met vandaag reden we nog maar twee wegen en nog plm. 1000 kilometer te gaan tot Sydney.
Afbeelding7.png
Zondag 29 dec. (340 km)
Langs de route zien we een verscheidenheid aan uitgestrekte vlaktes en landbouwgebieden met graanvelden, rundvee- en schapenboerderijen en mogelijk geïrrigeerde katoenakkers. 
Deze regio staat echter bekend om de opaalmijnen. 
Als het vandaag nog past bekijken we ook de Sawn Rocks in Nationaal Park Mount Kaputar.

Maandag 30 dec. (329 km). 
Als we geluk hebben zien we de koala in de ‘Koalahoofstad van de wereld’ en anders is er vandaag de mogelijkheid een dierentuin te bezoeken. 
Het landschap is agrarisch afgewisseld met uitzicht op Warrumbungle National Park. 
Ben je geïnteresseerd in sterrenkunde dan kunnen we een stop maken want deze regio is erkend als ‘heiligdom in de donkere hemel’. 


Hotel.png
Overnachten in Australië is mogelijk in hotels, motels, ‘containers’ en luxe tuinhuisjes. Op onze reis treffen we al deze varianten maar worden door eerdere reizigers als goed beoordeeld. Door de afstanden worden veelal kamers gedeeld met meer dan twee personen. Waar jij voor kiest kun je op het opgaveformulier aangeven.


Dinsdag 31 dec. (356 km)
Vandaag rijden we naar onze eindbestemming Sydney. 
We laten het uitgestrekte land achter ons en rijden door de Blue Mountains. Het laat zich blauw zien door de talrijke eucalyptus die hier groeit. 
In Sydney zal het druk zijn vanwege de jaarwisseling. 
Ook wij gaan vanavond kijken bij het operagebouw naar het vuurwerk op de brug waar we samen het nieuwe jaar verwelkomen.  
Sidney-New-Year.png
Woensdag 1 januari 2025. 
Afhankelijk van het tijdstip van onze terugvlucht gaan we Sydney bezichtigen en Afbeelding met tekst, Lettertype, logo, Graphics

Automatisch gegenereerde beschrijvingnemen nog een duik op Bondi Beach.

Donderdag/Vrijdag 2/3 jan. 
Gevuld met onvergetelijke indrukken en herinneringen reizen we terug naar Amsterdam. 


De reis is onder voorbehoud van wijzigingen. Samengesteld door CountryLifeTours - April 2024
CLT_DEF.png