Reisverslag AgroToeristische reis door IJsland

2 t/m 7 maart 2020

Maandag 2 maart 2020

 
                

Vertrek en aankomst

Vertrek Schiphol en aankomst IJsland We vertrekken vanaf Schiphol. In de groep van twaalf met vier dames (en een reisleidster) die allen aan het raam zitten. We vliegen een kleine 3 uur naar IJsland. Al vanuit de lucht zo mooi te zien, eerst ons eigen land vanaf de Noordzee met de Waddeneilanden en Afsluitdijk. Later zal IJsland in zicht komen. En de aanblik zal de naam eer aan doen....... De vlucht gaat mooi stabiel. Het zonnetje schijnt boven de wolken. Maar eenmaal buiten het vliegtuig blijkt de wind guur en hard.

Ons vervoer is vandaag een 19-persoons Mercedes met 6 versnellingen. We noteren de beginstand en rijden weg van het vliegveld. Daar zien we de stoom van de Blue Lagoon en een opening gevormd door een lavastroom. De zon schijnt heerlijk. Aankomst bij de Blue Lagoon. Een geothermisch zwembad. Het water komt zo'n 2000 meter diep en is rijk aan mineralen. Een temperatuur van 39 graden maakt het mogelijk om er met minimale buitentemperaturen lekker buiten te zijn. Deze streek kenmerkt zich door de lava. 
Daarvan zullen we deze week nog heel wat zien.

Dinsdag 3 maart 2020

We starten rustig met een uitgebreid ontbijt. Met zicht op de bergen vanuit de onbijtkamer op de 3e verdieping. Nu we hier zo voor het raam staan weten we precies waarom. Het uitzicht op besneeuwde bergen is prachtig. Het zwembad is ook geopend. Niet afgedekt. Maar wel een temperatuur van 30 graden en in het bubbelbad zelfs 40. 
Het ontbijt is vanuit vele gewoonten samengesteld. Vis als haring en zalm, witte bonen in tomatensaus, worstjes en pannenkoeken. Diverse kaasjes en mediterrane smakelijkheden.

Onze buschauffeur Almundi verrast ons met een David Brown 990. Zijn vader was veehouder en kocht een David Brown toen Almundi 14 jaar was, in 1968. Deze David Brown is nog altijd in het bezit van hem. Van zijn zus kreeg hij de miniatuur. Onze mascotte voor deze reis.


CountryLifeTours

Zonnenbergstraat 10
7384DM Wilp

telefoon:  (+31) 06 11 95 59 99

E-mail:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.