markt.jpeg
show-motoren.JPG
Reisbeschrijving
De Great Dorset Steam Fair wordt in 2022 voor de 52e keer georganiseerd in Engeland. Trekkerskieken gaat dit jaar voor de 12de keer naar dit gezellige en indrukwekkende evenement. Dit is de enige plek op de wereld waar je zo veel Showman’s op een rij op stoom ziet komen. Op een terrein van totaal 300 hectare kunnen liefhebbers van stoommachines, historische tractoren, auto’s en motoren hun hart ophalen en genieten van de vele parades, meer dan 200 werkende (stoom)machines en ruim 2000 showmodellen. U ziet de hele dag vele oude ambachten en demonstraties: van houthakken tot monstertrucks, van ploegpaarden tot oldtimers of legervoertuigen. Ook de onderdelenmarkt, warenmarkt, de vele exposanten en livemuziek zijn echt de moeite waard. Maar het leukste is dat er heel veel stoommachines werkend te zien zijn!

tractoren.JPG
WindowsLiveWriter-2019GreatDorsetSteamFairfotoreportage-AA73-P1040243-thumb.jpg
Woensdag   

De deelnemers worden ’s ochtends vroeg door een bus opgepikt op diverse opstapplaatsen in Nederland.

Met deze touringcar rijden we naar Calais in Frankrijk toe, waar we met de boot de overtocht naar Dover in Groot Brittannië maken. De overtocht duurt ca. 1,5 uur. 

Nadat we de boot hebben verlaten rijden we richting ons hotel in Bournemouth. Onderweg stoppen we voor een uitgebreid buffet-diner (incl. 1 drankje), zodat we later op de avond met een voldaan gevoel in het Roundhouse hotel in Bournemouth aankomen.

De avond kan worden afgesloten in je hotel óf voor de liefhebbers in Irish Pub O’Neill’s bij de rotonde bij het Roundhouse Hotel. Neem  ook ‘ns een kijkje op de pier of in de Aruba bar op de boulevard op 10 minuten lopen vanaf het hotel. Bournemouth is een levendige badplaats, met een binnenstad waar je prima kunt winkelen en een boulevard waar je heerlijk kunt wandelen met uitzicht op zee.   
Donderdag

Vandaag gaan we allemaal genieten van alles wat de Great Dorset Steam Fair ons te bieden heeft. Na het ontbijt verzamelen we om 7.30 uur in de bus, zodat we stipt om 7.45 uur naar de Great Dorset Steam Fair in Tarant Hinton kunnen vertrekken. Dit jaar wordt voor de 52e keer deze enorme stoom en  oldtimer show georganiseerd. Met maar liefst 310 hectaren aan stampend stoomvermaak! Maar liefst 60 Showman Engines op een rij! Dit is de enige plek ter wereld waar dat te zien is. Verder vind je hier de meest uiteenlopende vrachtwagens, ploegmachines, houtzaag demonstraties, vintage- en classic cars, militaire voertuigen, stoom tractors, tractor pulling demonstraties, oldtimer tractors, schapenshows etc.

Om 17.00, 21.30 of midden in nacht terug naar je hotel ??

We bieden iedere avond de keuze uit twee tijdstippen om naar het hotel te vertrekken, nl. 17:00u en 21:30u. Een vroege terugtocht om 17:00u is voor de mensen die graag in Bournemouth willen dineren. De groep die vooraf heeft gereserveerd dineert in het Roundhouse hotel, waar we gaan genieten van een buffet diner. Voor degenen die in Bournemouth op eigen gelegenheid willen dineren hebben wij in de informatiemap enkele suggesties in Bournemouth op loopafstand van het hotel opgenomen. Maar u kunt dan ook aansluiten in het Roundhouse hotel. 

Degenen die ’s avonds tot half 10 op het terrein van de Steam Fair blijven, genieten van de prachtig verlichte machines en draaimolens. Ook zijn er veel tenten met livemuziek en tot de rand gevulde glazen ‘English Ale’. Liefhebbers kunnen tot slot de avond in Bournemouth afsluiten in onze ‘stamkroeg’ de Engelse Pub O’Neils, waar elke avond livemuziek is. 

richting.JPG
GDSF--2007--Steam-Heavy-Haulage--1-.jpg
Groepsfoto-Dorset-2018.jpg

In 2019 (laatste keer voor Corona) waren we met een touringcar met 65 stoomliefhebbers. In 2018 was het de 50e Steam Fair en gingen we met 203 mensen naar Engeland met 3 bussen en 3 hotels.


De Steam Fair is geschikt voor alle leeftijden, maar goed schoeisel is wel een aanrader. 
Er zijn veel plekken waar je kunt gaan zitten en er rijdt een shuttlebus rondom het terrein. Ook kunt u een scootmobiel huren (tijdig reserveren is noodzakelijk!). IN 2019 was de helft van onze deelnemers de 60 jaar gepasseerd waren en 10 dames, die zeer tevreden waren over deze reis. 
Want ook voor dames is er veel te zien: er is een grote markt met  streekproducten en kunstnijverheid 
en vele interessante demonstraties.


Degenen die ’s avonds tot half 10 op het terrein van de Steam Fair blijven, genieten van de prachtig verlichte machines en draaimolens. Ook zijn er veel tenten met livemuziek en tot de rand gevulde glazen ‘English Ale’. Liefhebbers kunnen tot slot de avond in Bournemouth afsluiten in onze ‘stamkroeg’ de Engelse Pub O’Neils, waar elke avond livemuziek is. 

 

Vrijdag Vandaag vertrekken we allemaal weer om 7.45 uur om wederom te genieten van een volle dag Steam Fair. 

Nieuwe-afbeelding--5-.png
Nieuwe-afbeelding--2-.png


Zoals elke dag zijn er twee vaste momenten waarop de reisleiding de groep kan ontmoeten: dat is tijdens de lunch: rond 12.00 uur in de Food tent en tijdens borreltijd: 15.30 uur in de Michael Oliver tent, waar veel folkmuziek te beluisteren is. Bij mooi weer zitten we gezellig buiten in de zon achter een vers getapt biertje. Vanavond bieden we nachtvervoer aan van de Fair naar het hotel. U kunt met een aparte nachttaxi om 24.00 uur (= sluitingstijd Fair) terugrijden. 

Zaterdag

U kunt vandaag voor de derde dag naar de Great Dorset Steam Fair. ’s Ochtends vertrekt de bus om 7.45 uur en ’s avonds heeft u de keuze om terug te gaan naar het hotel om 17.00 uur of om 21.00 uur of met het speciaal geregelde nachtvervoer per nacht taxi om 00:00u.

Deze nachttaxi zal alleen vertrekken, indien voldoende mensen zich hiervoor van te voren hebben opgegeven (6 personen). Wij laten u  tijdens de reis weten of deze bus vandaag definitief zal rijden.

Mocht deze bus onverhoopt niet vertrekken dan ontvangt u van de reisleiding uw betaling retour.

shoppen-Eshter.JPG

Zondag


We vertrekken weer naar Nederland. We gaan om 7:30 uur rijden, want we moeten op tijd in Dover zijn voor de boot. We zullen onderweg geen stop kunnen maken omdat de boot om 13.00 uur van wal gaat en we ruim op tijd aanwezig moeten zijn. Zodra de bus op de boot is en we uit kunnen stappen, maken we eerst een groepsfoto op het achterdek. Ieder jaar vinden velen het een leuke herinnering om de groepsfoto te bewaren. Alvast dank voor uw medewerking.Vervolgens kiezen we het ruime sop naar Calais in Frankrijk. Onderweg kunnen we lekker lunchen (op eigen gelegenheid) en genieten van het weidse uitzicht over zee. Daar is een buffet restaurant, waar een ruime keuze is aan lunch gerechten, koffie, thee, en genoeg drankjes om ‘rondom gelukkig’ weer in de bus te belanden.

Om ongeveer 18:45 uur zetten we de reis voort en wordt iedereen teruggebracht naar de opstapplaats. 

salisbury1.png
salisbury2.png
salisbury3.png
Donderdag naar Salisbury

We rijden op donderdag naar Salisbury en starten de dag om 11.00 uur bij het Central Station. 

Vanaf deze plek zijn veel bezienswaardigheden goed bereikbaar. U kunt deelnemen aan het dagprogramma incl lunch met reisleidster Anne-Marie Koetsruiter. 

Met de groep bekijkt u diverse highlights en eindigt u de dag met een gezamenlijk 2 gangen diner, met één drankje (incl). 

U kunt ook op eigen gelegenheid Salisbury verkennen. In Salisbury rijdt de bus om plm. 19.30 uur weer terug naar het hotel. (ca 21.00 uur zijn we weer terug) 
 

Minimaal 20 deelnemers.


Vrijdag naar Londen
We rijden op vrijdag naar Londen en starten de dag om 11.00 uur bij het Science Museum. 
Vanaf deze plek zijn veel bezienswaardigheden goed bereikbaar. U kunt deelnemen aan het dagprogramma incl lunch met reisleidster Anne-Marie Koetsruiter. 
Met de groep bekijkt u diverse highlights en eindigt u de dag met een gezamenlijk 2 gangen diner, met één drankje (incl). 
U kunt ook op eigen gelegenheid Londen verkennen. In Londen rijdt de bus om 19.30 uur weer terug naar het hotel (ca. 21.00 uur retour). 

Minimaal 20 deelnemers.


London.png
Tower-Bridge.png
Nieuwe-afbeelding--30-.png
Nieuwe-afbeelding--27-.png


Sinds 2009 zijn voor deze jaarlijkse reis de reisleiders 
Anne-Marie Koetsruiter (rechts) en Esther Smit. 

Service met een smile!  

Geen vraag te lastig, geen probleem te groot of we bedenken samen wel een oplossing


CountryLifeTours

Zonnenbergstraat 10
7384DM Wilp

telefoon:  (+31) 06 11 95 59 99

E-mail:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.