De herinneringen aan de Great Dorset Steam Fair, waar we 12 keer heen reisden, houden we levend door weer een reis naar Engeland te organiseren. We dopen deze nieuwe serie met de naam Engels Verleden. Deze nieuw opzet geeft ons de gelegenheid te reizen door Engeland en ieder jaar een nieuw programma te bieden. De Engelse Ralley’s zullen een vast onderdeel worden. Juists op deze shows zien we het verzamelde erfgoed uit die hele regio. De hele zomer zijn er talloze waardoor we in de toekomst niet persé aan deze data vast zitten. Maar… laten we eerst kijken naar dit jaar: de premiere van de reis Engels Verleden. Deze reis omvat maar liefst 3 shows aangevuld met bezoeken aan gevarieerde collecties. 

Waren we gewend aan ‘ons’ Roundhouse in Bournemouth, we treffen nergens een plek als daar. We zullen ons nu tegoed moeten doen aan hotels met één 2-persoonsbed en een prima sofabed. Wel beschikken de geselecteerde hotels over een lift en veelal ook een restaurant waar we dineren. We gaan met de dagboot van Harwich naar Dover en terug via Harwich naar Hoek van Holland met de nachtboot. Dit stelt ons in staat een heel ander gebied te reizen met minder kilometers in de bus.

Dag 4 – maandag 26 augustus 2024 1e Reisdag naar de Graafschap Kent

Earl’s Barton Transport Show presenteert ook transport door de eeuwen heen, stoom en stationaire motoren en heeft handwerk en stalletjes met diverse waren. Net zoals we Dorset herinneren en toch zo enorm uniek maakte. Na de lunch rijden we naar een volgende plek. Dit wordt een privé collectie met o.a. tractoren óf een WW2-museum met tuinen. 

Dag 5 – dinsdag 27 augustus 2024 - 1e Reisdag naar de Graafschap Kent

Deze laatste dag wordt nóg eens een zeer gevulde dag! We bezoeken in de middag de grootste tractorcollectie van Engeland. Maar dat is niet alles want mevrouw verzamelde ook! Maar liefst 1000 jurken uit alle tijden zullen we hier kunnen bewonderen. Gelukkig hoeven we niet vroeg bij de boot te zijn zodat we tijd hebben voor het afscheidsdiner. Dan gaan we in Harwich de boot op en brengen onze tas voor de nacht naar de hut voordat we met een drankje toasten op de voorbije dagen.