Nieuw-Logo-HMT-2020.jpgHMT rondreis Nederland

5-daagse HMT reis

Van di 19 t/m za 23 juli 2022

Nieuw-Logo-HMT-2020.jpg
Nieuwe-afbeelding--9-.png

Deze HMT rondreis door Nederland is een herhaling van de reis in november 2021. Het is zó goed bevallen en was zó mooi dat we graag iedereen opnieuw de gelegenheid willen geven mee te gaan. We gaan naar de landerijen in de Middenbeemster en Noord-Holland om vervolgens via de afsluitdijk in Friesland te belanden. We zien een smalspoor museum in Drenthe, rijden een stuk langs de IJssel en verder terug naar ons beginpunt. We zien een groot aantal tractoren verzamelaars, stationaire motoren en nog veel meer nostalgische machines en werktuigen. We gaan naar diverse agrarische (privé) musea en het stoommachine museum in Medemblik. We maken een mooie stadswandeling in de historische Hanzestad Deventer en eten op bijzondere locaties. Kortom: het wordt weer een superleuke reis, met maar liefst 14 bijzondere bezoeken in ons eigen mooie Nederland!

 

De afstanden zijn klein tussen de adressen. Tenzij we een stukje toeristische route rijden om meer van de omgeving te zien. Daarom reizen we in passend vervoer of een touringcar. Inclusief 4 overnachtingen in aangename luxe hotels met diner en goed ontbijt en 5 lunches op leuke plekken.
We vertrekken vanaf de opstapplaatsen Sevenum en Berkel Enschot. Desgewenst kunt u de avond voor vertrek overnachten in Hotel Antiek op tien minuten van de opstapplaats in Sevenum.

Dag 1 – dinsdag 19 juli 2022 - McCormick verzamelaar, agrarisch- en boerderij museum  


We vertrekken al vroeg vanuit Sevenum. Allereerst bezoeken we een verzamelaar met een groot aantal IH tractoren en McCormick en Farmall tractoren. We lunchen op een locatie, waar ook enige verzamelwoede te bespeuren valt en rijden door naar een agrarisch museum. We leren er alles over de drooglegging van de Beemster, de fruitteelt en boter- en kaasmakerij. We eindigen de dag met een ‘van-alles-wat ’privéverzameling en overnachten in Callantsoog, waar we op 10 minuten afstand van het strand verblijven. We kunnen dus eventueel nog wat zeelucht opsnuiven...   

Nieuwe_afbeelding_1.png


Dag 2 - woensdag 20 juli 2022 - Nederlands Stoommachine Museum en John Deere verzamelaar    

Ochtends na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar het Nederlands Stoommachine Museum, waar we stoommachines in alle soorten en maten te zien krijgen en eten er een warme lunch. Daarna maken we onze opwachting bij een John Deere Museum met rijen glimmende John Deere tractoren. De eigenaar zal ons hartelijk ontvangen en vragen beantwoorden over zijn collectie.

We bezoeken een agrarisch museum waar het agrarisch verleden tot leven komt. We zien er een keur aan oude werktuigen. Vervolgens wordt het tijd om over de afsluitdijk te rijden richting het hoge Noorden. We stappen uiteraard even uit om te genieten van het uitzicht. Wat een imposant stukje infrastructuur!   


20211104-085511.jpg
Nieuwe_afbeelding_2.png

Dag 3 - donderdag 21 juli 2022 - Stationaire motoren, Lanz Bulldog museum en kunstenaar


We beginnen de dag bij een Deutz verzamelaar met een oude wals, oude landbouwwerktuigen, stationaire motoren en tractoren. Vervolgens gaan we naar het Lanz Bulldog Museum, waar we meer uitleg krijgen over de gloeikop motoren die van 1922 tot 1955 geproduceerd werden en enorm robuuste en krachtige tractoren opleverde. 

Na de lunch gaan we op bezoek bij een kunstenaar. Velen kennen hem van shows waar hij met unieke stukken uit zijn verzamelde collectie staat. Bij hem thuis zien we nog veel meer unieks. Het wordt voor een ieder een verrassend bezoek! 


We overnachten in Emmen, waar de shop-a-holics onder ons nog even de koopavond mee kunnen pakken.  20211105-092556.jpg
Nieuwe_afbeelding_5.png
Nieuwe_afbeelding_6.png


Dag 4 – vrijdag 22 juli 2022 - Veelzijdige verzamelaar en industrieel smalspoormuseum

 

Vandaag rijden we naar een veelzijdige verzamelaar in Drenthe. Wat zult u hier veel kleuren in één schuur zien! Om vervolgens een bezoek te brengen aan het smalspoor- museum in Erica. Daar maken we een treinrit over het veen, bezoeken een turfstrooiselfabriek en mogen we de locomotievenloods bekijken, waar diverse motoren te bewonderen zijn! 

Na een lekkere maaltijd in ons hotel, kunnen we in de hotelbar rustig napraten over wat we die dag gezien hebben of gaan nog voor een wandeling in de Holtense bossen.Dag 5 - zaterdag 23 juli 2022 - toeristische route en bezoek Hanzestad Deventer

 

Het is alweer de laatste dag van onze reis. We rijden via het mooie Drentse en Twentse land naar de oude Hanzestad Deventer waar we een stadswandeling maken. We eten op een leuke agrarische locatie aan de IJssel en rijden verder naar een enorm stationair motoren verzameling. Vele machines zullen voor ons opgestart worden. 

Daarna is het alweer tijd om naar huis te gaan.

 Na een gezellig afscheidsdiner, wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaatsen. 


Nieuwe_afbeelding_7.png
Nieuwe_afbeelding_8.png

Reisinformatie. 

De deelnemers worden de eerste dag ’s ochtends om 07.00 uur opgehaald bij het GR8 hotel in Sevenum en om 08.00 uur bij Hotel de Druiventros in Berkel Enschot. Op de laatste dag komen we terug om ca. 18.30 uur in Berkel Enschot en om 19.30 uur in Sevenum.

 

De reissom is € 895, = pp. 

We kiezen voor een erkend touringcarbedrijf, of ander passend vervoer, goede hotels met uitgebreid ontbijt, 2 persoonskamers met gescheiden bedden, incl. 5 lunches en 5 diners. U hoeft dan alleen nog uw drankjes af te rekenen en eventuele persoonlijke aankopen. 

In de bus bieden wij u gratis koffie, thee en frisdrank. Voor alcoholische versnaperingen betaalt u een vergoeding. 

Een geldige legitimatie, reisverzekering en QR-code zijn verplicht. U kunt ervoor kiezen deze door ons af te laten sluiten. We adviseren u een all-risk annuleringsverzekering bij de Europeesche af te sluiten waardoor u 100% van de reissom vergoed krijgt als deze om reden van corona niet door kan gaan. Of vraag uw assurantietussenpersoon naar de corona-reisvoorwaarden.

 

Aanmelden 

U kunt zich direct opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.hmtklep.nl voor informatie over deze en andere reizen van de HMT. U kunt hier zelf het reisprogramma downloaden. Wilt u de reisbeschrijving en opgaveformulier per post ontvangen, bel dan met Anne-Marie Koetsruiter 06-1195 5999 of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Zodra u uw naam heeft doorgegeven staat uw naam als vooraanmelding (vrijblijvend) op de deelnemerslijst. Zodra ook uw betaling is ontvangen, bent u deelnemer van de reis en ontvangt u een bevestiging van deelname. 

Bankrekening NL50 RABO 0138.0873.85 t.n.v. Country Life Tours ovv HMT NL 2022. 

Twee weken voor vertrek ontvangt u een ‘brief voor vertrek’ met o.a. de lijst van deelnemers, reisschema, hotels en kamerindeling, paklijst, kofferlabels en thuisblijversinformatie voor het goed voorbereiden van deze 5-daagse reis.

Covid Maatregelen 

Wij volgen de overheidsregels en zullen u informeren over de op dat moment geldende maatregelen indien van toepassing op deze reis. 


NB: wijzigingen in het reisprogramma zijn soms noodzakelijk.  “Reizen met de HMT is gewoon hartstikke gezellig! 

Of je nu alleen reist of op weg gaat met vrienden of familie:
 je reist altijd met gelijkgestemden. 

En er wordt gezamenlijk gegeten of een drankje gedronken. Echt super gezellig!”

 


HMT Reizen

Nieuw-Logo-HMT-2020.jpgReisleider HMT - Anne-Marie Koetsruiter - Zonnenbergstraat 10 - 7384 DM  WILP – (T) 0571-270415 – (M) 06-1195 5999

(W) www.hmtklep.nl (E) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van toepassing van CountryLifeTours. 


CountryLifeTours,

Zonnenbergstraat 10, 
7384DM Wilp.

telefoon:  (+31) 0571 270 415

E-mail:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.