Nieuw-Logo-HMT-2020.jpgHMT rondreis Nederland

5-daagse HMT reis

Van di 2 t/m za 6 november 2021

Nieuw-Logo-HMT-2020.jpg
Nieuwe_afbeelding.png

Deze nieuwe jaarlijkse HMT rondreis door Nederland gaat dit jaar naar de landerijen in de Midden Beemster en Noord-Holland om vervolgens via de afsluitdijk in Friesland te belanden. 

We zien een boerderij in Drenthe, bezoeken de Agrifac fabriek en rijden via het Twentse land terug naar ons beginpunt. 

We zien een groot aantal tractoren verzamelaars, stationaire motoren en nog veel meer nostalgische machines en werktuigen. En we gaan naar diverse agrarische (privé) musea en het stoommachine museum in Medemblik. We maken een mooie stadswandeling in de historische Hanzestad Deventer en eten op bijzondere locaties. 

 

Kortom: het wordt weer een super leuke reis, met vele bijzondere bezoeken door ons eigen mooie Nederland!Vervoer in keurmerk touringcar of kleinere busjes, 

4 overnachtingen in goede hotels met ontbijt, 5 lunches en 5 diners. 

We vertrekken vanaf  de opstapplaatsen Sevenum en Berkel Enschot.
Keurmerk-Touringcar-bedrijf.png

Dag 1 – dinsdag 2 november 2021 - Holder verzamelaar, agrarisch- en boerderij museum  

’s Ochtends vertrekken al vroeg vanuit Berkel Enschot. Allereerst bezoeken we een verzamelaar met maar liefst 150 Holder tractoren. 

We lunchen op een locatie, waar ook enige verzamelwoede te bespeuren valt en rijden door naar een agrarisch museum. 

We leren er alles over de drooglegging van de Beemster, de fruitteelt en boter- en kaasmakerij. We eindigen de dag met een privé verzameling en overnachten in Callantsoog, waar we op 10 minuten afstand van het strand 

Nieuwe_afbeelding_1.png


Dag 2 - woensdag 3 november 2021 - Nederlands Stoommachine Museum en John Deere verzamelaar    

‘s Ochtends na een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar het Nederlands Stoommachine Museum, waar we stoommachines in alle soorten en maten te zien krijgen. 

Na een broodjes lunch maken we onze opwachting bij een John Deere Museum met rijen glimmende John Deere tractoren. De eigenaar zal ons hartelijk ontvangen en vragen beantwoorden over zijn collectie. We bezoeken een agrarisch museum waar het agrarisch verleden tot leven komt. We zien er een keur aan oude werktuigen. 

Vervolgens wordt het tijd om over de afsluitdijk te rijden richting het hoge Noorden. We stappen uiteraard even uit om te genieten van het uitzicht. Wat een imposant stukje infrastructuur!   


Nieuwe_afbeelding_3.png
Nieuwe_afbeelding_2.png

Dag 3 - donderdag 4 november 2021 - Stationaire motoren, Lanz Bulldog museum en Agrifac fabriek 

We beginnen de dag bij een verzamelaar met een oude wals, oude landbouwwerktuigen, stationaire motoren en tractoren. Vervolgens gaan we naar het Lanz Bulldog Museum, waar we meer uitleg krijgen over de gloeikop motoren die van 1922 tot 1955 geproduceerd werden en enorm robuuste en krachtige tractoren opleverde. 


Na de lunch gaan we op bezoek bij de Agrifac Fabriek. Hier worden de meest innovatieve agrarische veldspuiten en bietenrooiers ter wereld gebouwd. Na een gastvrije ontvangst krijgen we een uitgebreide rondleiding door de fabriek. 

We overnachten in Emmen, waar de shop-a-holics onder ons nog even de koopavond mee kunnen pakken.Nieuwe_afbeelding_4.png
Nieuwe_afbeelding_5.png
Nieuwe_afbeelding_6.png


Dag 4 – vrijdag 5 november 2021 - McCormick verzamelaar en akkerbouwbedrijf

 

Vandaag rijden we naar een verzamelaar van oude McCormick tractoren en Farmall’s in Drenthe. Om vervolgens een bezoek te brengen aan één van de grootste landbouwbedrijven van Nederland.

We zien er akkerbouw, veeteelt, natuurschoon en hoe zonne-energie wordt ingezet. 


In de hotelbar kunnen we rustig napraten over wat we die dag gezien hebben.Dag 5 - zaterdag 6 november 2021 - toeristische route en bezoek Hanzestad Deventer

 

Vandaag is al weer de laatste dag van onze reis. 

We rijden via het mooie Drentse en Twentse land naar de oude Hanzestad Deventer waar we een stadswandeling maken. 

We eten op een leuke agrarische locatie met uitzicht over de IJssel en rijden verder naar een interessante tractor collectie. 

Daarna is het al weer tijd om naar huis te gaan. 


Na een gezellig afscheidsdiner, wordt iedereen weer teruggebracht naar de opstapplaatsen

Nieuwe_afbeelding_7.png
Nieuwe_afbeelding_8.png

Reisinformatie. 

De deelnemers worden de eerste dag ’s ochtends om 07.00 uur opgehaald bij het GR8 hotel in Sevenum en om 08.00 uur bij Hotel de Druiventros in Berkel Enschot. 


Op de laatste dag komen we terug om ca. 19.30 uur in Sevenum en om 20.00 uur in Berkel Enschot. 


We reizen met een erkend touringcarbedrijf. Dit bedrijf heeft het certificaat ‘Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf’. Dit staat garant voor kwaliteit, service en veiligheid.De reissom 

Deze is € 895,= pp. We kiezen voor een erkend touringcarbedrijf, of kleinere busjes, goede hotels met uitgebreid ontbijt, 2 persoonskamers met gescheiden bedden, incl. 5 lunches en 5 diners. 

U hoeft dan alleen nog uw drankjes af te rekenen en eventuele persoonlijke aankopen. In de bus bieden wij u gratis koffie en thee. 

Voor frisdrank en overige versnaperingen betaalt u een vergoeding. 

Een geldige legitimatie is verplicht evenals een reisverzekering. U kunt ervoor kiezen deze door ons af te laten sluiten. Aanmelden  

U kunt zich direct opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook zelf het reisprogramma downloaden.  Kijk op www.hmtklep.nl voor informatie over deze en andere reizen van de HMT.

Wilt u de reisbeschrijving en opgaveformulier per post ontvangen, bel dan met Anne-Marie Koetsruiter 0571-270415/06-1195 5999 of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra u uw naam heeft doorgegeven staat uw naam als vooraanmelding (vrijblijvend) op de deelnemerslijst. Zodra ook uw betaling is ontvangen, bent u deelnemer van de reis en ontvangt u een bevestiging van deelname.

Bankrekening NL50 RABO 0138.0873.85 t.n.v. Country Life Tours ovv HMT NL 2021.

Twee weken voor vertrek ontvangt u een ‘brief voor vertrek’ met o.a. het reisschema, hotels en kamerindeling, paklijst, kofferlabels, thuisblijversinformatie en overige informatie voor het goed voorbereiden van deze 5-daagse reis.


Covid Maatregelen 

Om tegemoet te komen aan de geldende Covid Maatregelen, dragen we in de bus een mondkapje. 

NB: wijzigingen in het reisprogramma zijn soms noodzakelijk.“Reizen met de HMT is gewoon hartstikke gezellig! 

Of je nu alleen reist of op weg gaat met vrienden of familie:
 je reist altijd met gelijkgestemden. 

En er wordt gezamenlijk gegeten of een drankje gedronken. Echt super gezellig!”

 


HMT Reizen

Nieuw-Logo-HMT-2020.jpgReisleider HMT - Anne-Marie Koetsruiter - Zonnenbergstraat 10 - 7384 DM  WILP – (T) 0571-270415 – (M) 06-1195 5999

(W) www.hmtklep.nl (E) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van toepassing van CountryLifeTours. 


CountryLifeTours,

Zonnenbergstraat 10, 
7384DM Wilp.

telefoon:  (+31) 0571 270 415

E-mail:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.