Algemene voorwaarden en reiswijzer

Reisvoorwaarden

Goed geïnformeerd op reis!

CountryLifeTours  is een gespecialiseerde reisorganisatie die zich ten doel stelt om reizen en trips voor tractorfans te organiseren. 
Daarnaast worden ook voor liefhebbers van oldtimers, stoom, miniaturen, tractorpulling etc reizen en trips georganiseerd. 
In het buitenland wordt de bedrijfsnaam Tractor-Travels.nl gebruikt. De onderstaande voorwaarden gelden voor zowel CountryLifeTours als Tractor-Travels.nl. 
Een geslaagde reis begint met goede informatie vooraf. Hier lees je wat er verder nog bij komt kijken: hoe boek je een reis, wat krijg je voor vertrek thuisgestuurd en wat zijn de belangrijkste voorwaarden.

VERZEKERINGEN, VOORWAARDEN en AANSPRAKELIJKHEID

SGR / ANVR

Reisvoorwaarden  nagenoeg conform ANVR voorwaarden

CountryLifeTours is niet aangesloten bij de ANVR en SGR. 
De ANVR reisvoorwaarden liggen echter wel ten grondslag aan de reisvoorwaarden van CountryLifeTours 
Om aangesloten te zijn bij de ANVR moet je een minimale omzet hebben van 500.000 euro. Dat halen we niet en daar streven we ook niet naar. 

Reis- en annuleringsverzekering 

Door deelnemer zelf af te sluiten, CountryLifeTours is niet gerechtigd te bemiddelen bij het afsluiten van een verzekering. 
De deelnemer zal dit zelf moeten verzorgen.

Bagage en geldverzekering

Neem bij dure apparatuur de aankoopbon mee!
Als je kostbare apparatuur mee neemt op reis dan is het verstandig deze te verzekeren. Informeer hierover bij je verzekeringsagent.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsverzekering zelf afsluiten

De annuleringsvoorwaarden die CountryLifeTours hanteert, zijn nagenoeg in overeenstemming met artikel 9, lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden:
De reiziger heeft het recht de geboekte reis per aangetekende brief te annuleren. 
Per reiziger zijn hiervoor de volgende kosten verschuldigd:
        a) bij annulering tot 56 dagen voor vertrek, de aanbetaling;
        b) bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
        c) bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;
        d) bij annulering vanaf 14 dagen voor vertrek de volledige reissom 

Een goede annuleringsverzekering dekt deze kosten in de meeste gevallen. Een annuleringsverzekering dienen deelnemers aan de reis direct bij boeking zelf af te sluiten.

Aansprakelijkheid

Persoonlijk

Reizen brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn voor een deel afgedekt door de reisverzekering die is afgesloten. 
Toch blijf je ook zelf verantwoordelijk voor je doen en laten. Veel evenementen die je in Nederland bezoekt staat bij, “betreden op eigen risico”. Dat geldt ook voor alle bezoeken die we afleggen. 

Als gevolg van

Ook kan het zijn dat het programma gewijzigd moet worden of er kosten veroorzaakt worden om reden van o.a. vertragingen, pech onderweg, natuurgeweld of ziekte/doktersbezoek. 
Voor deze calamiteiten situaties is CountryLifeTours niet aansprakelijk. CountryLifeTours zal de uiterste best doen om de gevolgen te minimaliseren. Er is alleen sprake van restitutie als dit reeds betaalde entreegelden zijn, die aan CountryLifeTours teruggestort worden.

REISINFORMATIE VOORAF

Uitgebreide reisinformatie

Alles wat je moet weten om met ons te reizen

Bij iedere reis ontvang je deze ‘algemene voorwaarden en reiswijze’ en een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving. Lees deze belangrijke informatie goed, ze vormt een onderdeel van de reisovereenkomst. Als je geen internet toegang hebt, sturen we je op verzoek graag een afdruk toe. Ongeveer een maand voor vertrek stellen wij een uitgebreid informatieboek samen met alle belangrijke gegevens van de reis. Voor de langere reizen wordt een informatiemiddag of avond georganiseerd om alle reisinformatie door te nemen. We doen dit om je reis goed voor te bereiden zodat je het maximale uit je reis kan halen. Wij raden het van harte aan om te komen.

Wijzigingen door CountryLifeTours

Programma wijzigingen zijn altijd mogelijk bij een klein en flexibel reisgezelschap!

CountryLifeTours reist (dit geldt vooral voor de internationale reizen) met een klein en flexibel reisgezelschap. 
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt een leuk en afwisselend reisprogramma aangeboden, waarbij deelnemers zelf ook hun wensen kenbaar kunnen maken. In overleg met de deelnemers kunnen extra programma onderdelen worden opgenomen of worden geschrapt.
Soms doen zich bepaalde (overmachts)omstandigheden voor die ons noodzaken, ter plaatse of voor vertrek, wijzigingen in route, accommodatie, vervoer of andere wijzigingen door te voeren. In uitzonderlijke gevallen kan het helaas voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema verandert. Wij kunnen (bijvoorbeeld daardoor) genoodzaakt zijn met een andere maatschappij te vliegen of de reis aan te passen.

Groepsreizen

Minimaal 5 deelnemers!

Bij de meeste reizen gaan minimaal vijf deelnemers mee. Bij de grotere supportersreizen en trips waarbij we een evenement bezoeken (zoals de Great Dorset Steam Fair in Engeland) rijden we met 1, maximaal 2 touringcars. 
Is de maximale groepsgrootte kleiner of groter, dan is dit aangegeven bij de reisgegevens. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan wordt je minimaal 3 maanden voor vertrek op de hoogte gebracht dat de reis wellicht niet doorgaat. 
Als de reis niet door gaat, hoor je dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval kun je omboeken naar een andere reis of vertrekdatum, waarbij je per persoon € 50,- korting krijgt. 
Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Alleen op reis

Een eigen bed of eigen kamer is tegen betaling van een meerprijs mogelijk, indien beschikbaar.

Boek je alleen, dan deel je een twee- of vierpersoonskamer met reisgenoten van hetzelfde geslacht. Indien dit niet mogelijk is, informeren we je hierover vooraf zodat je in de gelegenheid bent om je kamerkeuze te wijzigen. 
Gezien de aard van de reizen kunnen wij dames die alleen reizen geen eigen kamer aanbieden zonder hiervoor een toeslag in rekening te brengen. 
Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. De toeslag daarvoor vind je op de website en op het aanmeldingsformulier van de reis. Soms is de éénpersoons kamer toeslag nog niet bekend en wordt deze op een later tijdstip gecommuniceerd met de deelnemers die hebben aangegeven dat ze een eigen kamer of een eigen bed willen. 
Bel gerust als hierover onduidelijkheid bestaat.

INCLUSIEF/EXCLUSIEF REISSOM

Excursies en wedstrijden

Entreegelden zijn ALTIJD inbegrepen in de reissom

Excursies die in de reisbeschrijving worden genoemd zijn voorbeelden van wat er ter plaatse te bezoeken is. 
De entreegelden voor excursies, musea, evenementen en bijvoorbeeld tractorpulling wedstrijden en rodeo’s zijn altijd bij de reissom inbegrepen.

Eten tijdens de reis

Vol pension of je eigen eten betalen?

In de informatiemap vind je een indicatie wat je bijvoorbeeld in de USA of Australië gemiddeld kwijt bent aan een lunch of diner. Tijdens sommige reizen is het eten inbegrepen bij de reissom, of een deel van de maaltijden. Bij iedere reis staat duidelijk vermeld hoe CountryLifeTours het voor die reis aanbied.

Inbegrepen vluchttoeslagen

Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstof toeslagen.

Bij de gepubliceerde reissom zijn luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstoftoeslagen inbegrepen. 
Deze toeslagen zijn echter geregeld onderhevig aan wijzigingen. Verhogingen in deze toeslagen berekenen wij conform de ANVR-voorwaarden tot zes weken voor vertrek aan je door.

Voorbehoud wijziging reissom

Bij prijswijzigingen mag je annuleren.

Soms is CountryLifeTours genoodzaakt om de reissom te veranderen als gevolg van wisselende valutakoersen, brandstoftoeslagen, luchthaventoeslagen belastingen of andere externe factoren die van invloed zijn op de reissom. 
Deze gegevens waren niet bekend op het moment van het samenstellen van de reis en het bepalen van de reissom. 
Als we ons genoodzaakt zien de reissom aan te passen, dan ontvangt de deelnemer hiervan schriftelijk bericht waarin een toelichting wordt gegeven van de reden. De deelnemer mag de reis om deze reden annuleren of omboeken, mits de vlucht nog niet is geboekt.

Prijsvoorbehoud

En andere voorbehouden…

Voor de reizen behouden wij ons het recht voor routes en prijzen aan te passen en door te berekenen. Ook reisdata zijn soms aan verandering onderhevig. 
Wij houden belangstellenden en reizigers hiervan goed op de hoogte.

Goede doelen

Wij spekken de clubkas!

Bij sommige supportersreizen storten wij een deel van de reissom in de clubkas van jouw Tractor Pulling Team of Club van 100. Vergeet dus niet om dit aan te geven tijdens je aanmelding.

INTERESSE, RESERVEREN, BOEKEN, BETALEN en BEVESTIGING

Interesse in een reis

Geef je vrijblijvend op als geïnteresseerde

Je kunt je altijd op onze website opgeven als geïnteresseerde van een reis. Wij houden je dan op de hoogte van de reis en sturen je een reisprogramma op, zodra deze beschikbaar is. 
Pas als je aanmeldingsformulier bij ons binnen is gekomen en de eerste aanbetaling is overgemaakt en CountryLifeTours hiervan een bevestiging heeft gestuurd, ben je officieel deelnemer van de reis. 
Annulering is dan alleen nog mogelijk volgens de voorwaarden.

Reserveren

Vrijblijvend je naam noteren en wij houden je op de hoogte

Reserveren is kosteloos en vrijblijvend. 
Reserveringen gaan op volgorde van binnenkomst. Boekingen zullen niet de reserveringen passeren. 
Wil je een plaats reserveren, stuur dan een e-mail aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of reserveer een plaats op deze website.
Wij houden desgewenst het aantal plaatsen vrij voor een periode van maximaal 10 kalenderdagen.

Boeken

Via  www.CountryLifeTours.nl  of vraag een aanmeldingsformulier via  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Er zijn twee manieren om je reis te boeken. Via een opgaveformulier of via de website (nieuw per 23 januari 2023). 
Op de website kun je 24 uur per dag boeken. Je ontvangt direct een e-mail waarin je opgave vermeld staat. Zodra wij je een bevestiging sturen van je deelname, ben je verzekert van een plaats. 
Telefonisch boeken kan natuurlijk ook: bel +31 63 98 98296, je ontvangt dan via de post een opgaveformulier. 
Bij de boeking worden geen kosten in rekening gebracht. Voor een aantal vertrekdata geldt je boeking als aanvraagboeking, onder voorbehoud van de vlucht.

Als de boeking wordt ontvangen terwijl de reis al vol zit, dan komt u op de reservelijst te staan. Wij brengen u hiervan direct op de hoogte.

Kort voor vertrek boeken

Vroege boekers krijgen soms korting, maar ook voor late boekers doen wij ons best!

Boek je later dan de vliegtickets reeds zijn gekocht, binnen zes weken voor vertrek, dan moeten we je vlucht eerst bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij aanvragen. 
De boeking is dan onder voorbehoud van beschikbare plaatsen in het vliegtuig. 
Voor een dergelijke aanvraag brengt CountryLifeTours geen extra kosten in rekening. Eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, berekenen we, na overleg, wel aan je door.

Betaling en factuur

Na de aanbetaling ontvang je de factuur

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen je aanmeldingsformulier, waarop de gewenste betaling of aanbetaling vermeld is. Dit bedrag dient binnen 10 kalenderdagen na verzending van het aanmeldingsformulier overgemaakt te worden. 
Controleer zelf je bankafschrift.

De aanbetaling bedraagt meestal 30% van de totale reissom. Bij kortere reizen dient de totale reissom overgemaakt te worden. Dit bedrag moet binnen tien dagen na aanmelding betaald zijn. Je kunt de aanbetaling meteen online voldoen bij het boeken op onze website, of de gewenste aanbetaling zelf overmaken per bank. Vermeld in dat geval wel je naam, adres en de reiscode (bijvoorbeeld MWL 2010, voor de reis naar MidWest Louisville 2010). Het restant van de reissom betaal je in gelijke delen. De laatste betaling dient uiterlijk drie weken voor vertrek overgemaakt te zijn. Bij boekingen binnen drie weken voor vertrek moet het totale bedrag per omgaande worden overgemaakt.

Als je binnen 6 weken voor vertrek boekt, is de aanbetaling 60% van de reissom. Het restant moet uiterlijk 3 weken voor vertrek zijn voldaan.

Online betalen

Betalen met iDeal of eigen handmatige boeking

Boek je op onze website dan kun je kiezen: de aanbetaling direct voldoen via iDeal of door een handmatige overboeking.

Bevestiging

Je bent nu deelnemer van de reis

Zodra je opgaveformulier door ons is ontvangen én de aanbetaling is gedaan, ontvang je binnen 7 kalenderdagen een schriftelijke bevestiging met de factuur.

OMBOEKEN, WIJZIGEN en ANNULEREN

Omboeken

Liever met een andere reis mee?

Je kunt de reis omboeken naar een andere reis of vertrekdatum mits het vliegtuig nog niet geboekt is. Hiervoor brengen we € 50,- administratiekosten per persoon in rekening.

Vlucht verlengen/wijzigen

Liever langer blijven op de plek van bestemming? Of eerder terug?

Het is mogelijk je reis te vervroegen of te verlengen. We kunnen proberen de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, mits er plaats is op de vlucht van je keuze. 
De kosten hiervoor bedragen € 35,- per persoon per gewijzigde vlucht. Het is niet mogelijk een vlucht te wijzigen nadat de vlucht geboekt is. Eventuele meerkosten of afwijkende tarieven van luchtvaartmaatschappijen worden apart doorberekend.

Annuleren door deelnemer

Helaas, soms zijn er redenen

De reiziger heeft het recht de geboekte reis per brief te annuleren. Zie de voorwaarden onder het kopje Verzekeren, voorwaarden en aansprakelijkheid.

Annuleren door CountryLifeTours

Geringe deelname

Alle reizen zijn onder voorbehoud van voldoende deelname. Als er te weinig deelname is wordt je uiterlijk 3 maanden voor vertrek geïnformeerd dat de reis eventueel om deze reden niet doorgaat.

Zeer bijzondere omstandigheden

Ook kunnen er zeer bijzondere omstandigheden zijn waardoor CountryLifeTours een reis moet annuleren. Bijvoorbeeld door het uitvallen van de reisbegeleider. Of omdat door de instanties een negatief reisadvies wordt afgeven.

REISINFORMATIE NADAT U GEBOEKT HEEFT

Informatie voor vertrek

Minimaal 3 informatie-momenten

Je wordt minimaal 3 keer geïnformeerd voordat de reis vertrekt. De eerste keer is als de boeking compleet is. 
Je ontvangt dan een bevestiging en een factuur. De tweede keer is de uitnodiging voor de informatie en kennismaking. 
De derde keer is enkele dagen voor vertrek. We noemen dan nogmaals de belangrijkste aandachtspunten.

Reisdocumenten en visa

Neem je reis informatie map altijd mee op reis!

Conform ANVR-voorwaarden informeren we onze reizigers over de benodigde reisdocumenten en eventueel verplichte visa. Informatie hierover vind je in de informatiemap die wij je een maand voor vertrek toezenden. Visa, toegangsbewijzen, E-tickets en andere belangrijke persoonlijke informatie zijn in deze map opgenomen. 
Neem deze map daarom altijd mee op reis.Je bent er altijd zelf verantwoordelijk voor dat je bij vertrek de juiste reisdocumenten bij je hebt. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan dien je zelf na te gaan of er andere regels van toepassing zijn.  
Controleer altijd of je paspoort of identiteitskaart nog geldig is en stuur CountryLifeTours altijd een kopie, zodat we bij verlies of diefstal, douane- of ziekenhuisformaliteiten hierover kunnen beschikken.

Volg de reis van dag-tot-dag

Reisverslagen: leuk voor de thuisblijvers!

Op de website www.CountryLifeTours.nl staan reisverslagen van voorgaande reizen. Zo krijg je een goed beeld van wat we allemaal doen en zien tijdens de reis. 
Vaak wordt binnen een dag een reisverslag gemaakt en via het web gepubliceerd. 
Thuisblijvers kunnen dus van dag-tot-dag meebeleven wat jij beleeft in een ander continent!

HET ZAL JE MAAR GEBEUREN….

Gezondheid

Breng ons op de hoogte van uw gezondheidstoestand

Heeft u last van vallende ziekte, trombose, hartklachten, reisziekte of andere aandoeningen waarvan de reisleiding op de hoogte moet zijn, laat ons dat dan weten! 
Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven of er een medische indicatie is waarvan wij op de hoogte gesteld moeten worden. Ben je er niet zeker van of je qua leeftijd of gezondheid in staat bent om de reis te volbrengen, neem dan even telefonisch contact met ons op. Aangezien wij altijd met kleine of grotere bussen rijden, voorzien van air-conditioning en voldoende stops maken, zijn de meeste reizen van CountryLifeTours voor een breed publiek toegankelijk.

Veroorzaken schade

Bezint, eer ge begint

Het kan gebeuren dat er bewust of onbewust schade is toegebracht. Of er worden kosten veroorzaakt als gevolg van gedrag. 
Je bent zelf verantwoordelijk voor het veroorzaken van schade en de daaruit voortvloeiende kosten. Schades of gebeurtenissen die gevolgen hebben voor een ander, moeten direct worden gemeld bij de reisleiding. Je bent verplicht schade te voorkomen. 
Als er schade is zul je direct maatregelen moeten nemen om verdere schade zoveel mogelijk te beperken.

Wangedrag / onenigheid

De reisleider beslist!

Bij ongewenst gedrag door een reiziger of onenigheid tussen reizigers zal de reisleider corrigerend optreden. Komen beide partijen er onderling niet uit, dan beslist de reisleider wat er gaat gebeuren.

Iets niet in orde?

Laat de reisleiding direct weten als er iets niet in orde is!

Laat de reisbegeleiding direct weten wanneer iets niet in orde is, zodat we een oplossing kunnen aandragen. 
Achteraf kunnen we een eventuele tegenvaller immers niet meer goedmaken. Tijdens de reizen van CountryLifeTours zijn altijd één of meerdere reisleiders van CountryLifeTours aanwezig. Er is dus altijd iemand in de buurt om je probleem op te lossen.