Nieuwe-afbeelding--2-.png
Nieuwe-afbeelding--1-.png
De herinneringen aan de Great Dorset Steam Fair, waar we 12 keer heen reisden, houden we levend door weer een reis naar Engeland te organiseren. We dopen deze nieuwe serie met de naam Engels Verleden. Deze nieuw opzet geeft ons de gelegenheid te reizen door Engeland en ieder jaar een nieuw programma te bieden. De Engelse Ralley’s zullen een vast onderdeel worden. Juists op deze shows zien we het verzamelde erfgoed uit die hele regio. De hele zomer zijn er talloze waardoor we in de toekomst niet persé aan deze data vast zitten. Maar… laten we eerst kijken naar dit jaar: de premiere van de reis Engels Verleden. Deze reis omvat maar liefst 3 shows aangevuld met bezoeken aan gevarieerde collecties. 

Waren we gewend aan ‘ons’ Roundhouse in Bournemouth, we treffen nergens een plek als daar. We zullen ons nu tegoed moeten doen aan hotels met één 2-persoonsbed en een prima sofabed. Wel beschikken de geselecteerde hotels over een lift en veelal ook een restaurant waar we dineren. We gaan met de dagboot van Harwich naar Dover en terug via Harwich naar Hoek van Holland met de nachtboot. Dit stelt ons in staat een heel ander gebied te reizen met minder kilometers in de bus.

Reisbeschrijving:

① Nederland  Calais – Engeland, Dover – 1 bezoek - Kent

② Zuid Engeland/Graafschap Kent: Hellingly Festival van Transport – Stoom Erfgoed

③ West Engeland/Graafschap Shropshire: Shrewsbury Stoom Reünie

④ Oost Engeland/Graafschap Northamptonshire: Earls Barton Transport Show – Stoom Erfgoed, Shuttleworth Collectie 2e wereld oorlog

⑤ Grootste tractor collectie van het Verenigd Koninkrijk - Harwich

⑥ Nederland, Hoek van Holland – opstapplaatsen
Reisbeschrijving

Dag 1 – vrij
dag 23 augustus 2024 -
 1e Reisdag naar de Graafschap Kent

Op dag 1 starten we onze reis naar Engeland vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland. Vroeg in de ochtend vertrekken we comfortabel per luxe touringcar richting Calais. Onderweg genieten we van de catering die door de reisleiding zal worden uitgedeeld.
Bij aankomst in Calais stappen we aan boord van de ferry naar Dover, waar de indrukwekkende 'White Cliffs' van Engeland de mooiste entree van Engeland geven. Onze reis wordt vervolgd met de bus naar ons eerste bezoekadres in de graafschap Kent. 

White-Cliffs-of-Dover.jpeg
Hellingly.jpeg


Dag 2 – zaterdag 24 augustus 2024 - 1e Reisdag naar de Graafschap Kent


2 We blijven in de regio Kent voor de 1e show van deze reis; Hellingly, Festival van Transport; alle soorten van transport van de historie komen samen op dit festival waar 1500 presentaties zijn zoals; stationaire motoren, klassieke vrachtwagens, bussen en auto’s, stoom aangedreven motoren, militaire voertuigen, etc. Uiteraard zullen er verkoopstands zijn met Engels handwerk en lokale specialiteiten om te proeven. Omdat we een stevige rit voor de boeg hebben voor de show van morgen, vertrekken we tijdig. 

Shrewsbury-steam-1.jpeg
Shrewsbury-steam-2.jpeg

Dag 3 – zondag 25 augustus 2024 - Shrewsbury Stoom Reünie


Vandaag bezoeken we Shrewsbury Stoom Reünie. Hier zullen 1000 presentaties zijn en zoals het zelf omschrijven; “Heb plezier van wat je ziet, hoort en ruikt. Er is iets voor iedereen.” We zullen hier ook oldtimer tractoren zien en orgels horen. 

Dag 4 – maandag 26 augustus 2024 - Earls Barton en een privé collectie 


Earl’s Barton Transport Show presenteert ook transport door de eeuwen heen, stoom en stationaire motoren en heeft handwerk en stalletjes met diverse waren. Net zoals we Dorset herinneren en toch zo enorm uniek maakte. Na de lunch rijden we naar een volgende plek. Dit wordt een privé collectie met o.a. tractoren óf een WW2-museum met tuinen. 

Earl---s-Barton-Transport-Show.jpeg

Dag 5 – dinsdag 27 augustus 2024 - Een drukke dag


Deze laatste dag wordt nóg eens een zeer gevulde dag! We bezoeken in de middag de grootste tractorcollectie van Engeland. Maar dat is niet alles want mevrouw verzamelde ook! Maar liefst 1000 jurken uit alle tijden zullen we hier kunnen bewonderen. Gelukkig hoeven we niet vroeg bij de boot te zijn zodat we tijd hebben voor het afscheidsdiner. Dan gaan we in Harwich de boot op en brengen onze tas voor de nacht naar de hut voordat we met een drankje toasten op de voorbije dagen. 


Dag 6 – woensdag 28 augustus 2024 - 
Laatste Reisdag naar Hoek van Holland

We arriveren in de ochtend in Hoek van Holland en reizen terug naar de opstapplaatsen.
stena-line-routemap-harwich-hook-of-holland.jpg


Reisdata 2024

23 t/m 28 augustus 2024

Reissom

Reissom 6-daagse reis

€ 1380,-p.p. boeking vóór 20 januari 2024

€ 1430,-p.p. boeking ná 20 januari 2024

Prijs o.b.v. vervoer per luxe touringcar

Ontvang € 50,- kennismakingskorting als u voor de 1e keer bij ons boekt.
Ongeacht de boekdatum. (Niet in combinatie met de vroegboekkorting).  

Inclusief:

 • Reis en transfers ter plaatse per touringcar
 • Overtochten per ferry en nachtboot
 • Catering tijdens reis (excl. alcoholische versnaperingen)
 • Hotelovernachtingen incl. (continental of Engels) ontbijt
 • Lunches dag 1 en 5 met drankje, 5 diners met 1 drankje
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Vertaling tijdens excursies

Exclusief:

 • Lunches dag 2,3 en 4.
 • Ontbijt op dag 7 nachtboot Harwich-Hoek van Holland
 • Persoonlijke uitgaven (geldige legitimatie)
 • Alcoholische versnaperingen tijdens diners
 • Reis-en/of annuleringsverzekering

Aanmelden
Meld u zich aan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bel de reisleider Anne-Marie Koetsruiter of stuur haar een WhatsApp bericht op nummer 06-11955999. U ontvangt dan een aanmeldformulier via de e-mail (evt. post). Wij noteren uw naam vrijblijvend als belangstellende voor de reis waarna u 10 dagen de tijd heeft om het aanmeldformulier te retourneren. Heeft u meer tijd nodig, geef dit dan even aan. Na het ontvangen van het ingevulde aanmeldformulier en de 1e betaling van € 800,= op nummer NL50RABO0138087385 tnv CountryLifeTours ovv EV24 bevestigen wij uw deelname. 

Praktische info

Op de verschillende bezoeklocaties is er voldoende te beleven voor de meegereisde dames. Desondanks kan het handig zijn om ook iets voor uzelf mee te nemen, zoals een leesboek of handwerk. We hebben altijd stoelen bij ons.

U ontvangt de informatiebrief met deelnemers-, kamerlijst, opstapplaatsen en -tijden uiterlijk twee weken voor vertrek via de post. Ongeveer zes weken voor vertrek ontvangt u het verzoek om het 2e deel van de reissom te voldoen.
Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een paspoort. Dit paspoort dient tijdens de gehele reis geldig te zijn. 


Ook in 2024 :
Nieuwe-afbeelding--3-.png


CountryLifeTours,

Zonnenbergstraat 10, 
7384DM Wilp.

telefoon:  (+31) 06 1195 5999

E-mail:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.